Jadłospis

JADŁOSPIS-MARZEC

Od dnia 25.03.2019r. do 29.03.2019r.*

Śniadanie

II śniadanie

Obiad

Poniedziałek

Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, polędwica sopocka, pomidor, mleko, herbata malinowa.

*1,7,

Koktajl schrekowy ( jarmuż, jabłko, banan, limonka). Pałka kukurydziana.

Herbata owocowa.

Zupa koperkowa na porcji mięsa z włoszczyzna i zieloną pietruszką,,

Makaron spaghetti w sosie mięsno warzywnym w zielonym groszkiem,

kalarepa do chrupania..

Sok tłoczony. Woda naturalna.

*1,3,7

Wtorek

Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, szynka szwagra, ser żółty, ogórek zielony, kakao, herbata z czarnej porzeczki.

*1,7,

Sałatka owocowa (banan, arbuz, mango, ananas)

herbata owocowa.

Zupa krem szparagowy na porcji mięsa z włoszczyzna i zieloną pietruszką,,

Leczo z kolorowymi warzywami oraz mięsem wieprzowym,

Ziemniaki z zieleniną,

Sok tłoczony. Woda naturalna.

*1,9

Środa

Różne rodzaje pieczywa, masło, dżem, zupa mleczna z płatkami, kiełbasa krakowska, rzodkiewka, herbata malinowa .

*1,7

Deser jogurtowy z musem truskawkowym i płatkami ryżowymi.

Herbata owocowa.

*1,7

Zupa rosół z makaronem na porcji mięsa z włoszczyzna i zieloną pietruszką,,

Bitki schabowe,

Ziemniaki z zielenina,

Surówka z białej młodej kapusty,

Sok tłoczony. Woda naturalna.

*1,7,9

Czwartek

Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, deska wędlin, papryka, kawa mleczna, herbata truskawkowa.

*1,7

Sałatka jarzynowa, chleb razowy z masłem

*1,3,9

Zupa cytrynowa z zacierką na porcji mięsa z włoszczyzna i zieloną pietruszką

Ryż na sypko po meksykańsku z mięsem wieprzowym,

Jabłko do chrupania.

Sok tłoczony. Woda naturalna.

*1,9

Piątek

Różne rodzaje pieczywa, masło, dżem, pasta z tuńczyka z warzywami, kakao, herbata poziomkowa.

*1,3,4,7

Chlebek ryżowy z miodem, mix warzyw do chrupania.

Herbata owocowy.

Zupa ogórkowa na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką .

Racuchy drożdżowe ze skórką pomarańczową i rodzynkami

z cukrem pudrem,mus jabłkowy

Sok tłoczony. Woda naturalna. *1,7,9

*1- Gluten 2-Skorupiaki 3-Jaja 4-Ryby 5-Orzeszki ziemne 6-Soja 7-Mleko 8-Orzechy 9-Seler 10-Gorczyca 11-Sezam 12-SO2 13-Łubin 14-Mięczaki

Lista alergenów Załącznik II do Rozporządzenia UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.