Jadłospis
JADŁOSPIS-WRZESIEŃ
Od dnia 01.09. 2020r. do 04.09.2020r.*
Śniadanie |
II śniadanie |
Obiad |
|
Poniedziałek |
|||
Wtorek |
Różne rodzaje pieczywa, masło, ser żółty, rzodkiewka, mleko, herbata wiśniowa. *1,7 |
Owoc sezonowy, winogrono. Herbata owocowa. |
Zupa pomidorowa z makaronem na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Filet z kurczaka panierowany, Ziemniaki z koperkiem, Mizeria z ogórków. Sok tłoczony. Woda. *1,3,9 |
Środa |
Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, kiełbasa na ciepło, ketchup, kakao, herbata zielona z cytryną. *1,7 |
Sałatka ryżowa z kurczakiem, ananasem i kukurydzą, chlebek z masłem. Napój owocowy. *1,7 |
Zupa ziemniaczana na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Naleśniki z mąki razowej z dżemem i cukrem pudrem, Kalarepa do chrupania.. Sok owocowy tłoczony. Woda. *1,9 |
Czwartek |
Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, szynka wieprzowa, ser kanapkowy , pomidor, mleko, herbata miętowa. *1,7 |
Deser jogurtowy z musem truskawkowym i płatkami ryzowymi. Napój owocowy. *7 |
Zupa koperkowa na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Gulasz wieprzowy, kasza z zieleniną, sałatka z buraków. Sok owocowy tłoczony. Woda. *1,9 |
Piątek |
Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, jajka gotowane, ze szczypiorkiem, kawa mleczna, herbata miętowa. *1,3,7 |
Owoc sezonowy: Śliwka. Herbata czarna. |
Zupa szparagowa z grzankami na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Ryba tilapia pieczona, Ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty kwaszonej. Sok owocowy tłoczony. Woda *1,3,4,9 |
*1- Gluten 2-Skorupiaki 3-Jaja 4-Ryby 5-Orzeszki ziemne 6-Soja 7-Mleko 8-Orzechy 9-Seler 10-Gorczyca 11-Sezam 12-SO2 13-Łubin 14-Mięczaki
Lista alergenów Załącznik II do Rozporządzenia UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011