Jadłospis

Od dnia 13.09. 2021r. do 17.09.2021r.

ŚniadanieII śniadanieObiad


Poniedziałek
Różne rodzaje pieczywa, masło, zupa mleczna z płatkami, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata cytrynowa. *1,7Owoc sezonowy: Śliwka. Napój owocowy.
Zupa jarzynowa na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Pyzy drożdżowe w sosie myśliwskim, Kalarepa do chrupania . Sok owocowy wyciskany, woda. *1,7,9


Wtorek
Różne rodzaje pieczywa, masło, ser śmietankowy, ogórek zielony, mleko, herbata truskawkowa. *1,7Galaretka owocowa zbitą śmietaną i borówkami. Napój owocowy. *7Zupa rosolnik na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Pulpety w sosie koperkowym, Ryż na sypko z zieleniną, Marchewka mini . Sok owocowy wyciskany, woda. *1,7,9


Środa
Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, kiełbasa na ciepło, ketchup, kawa mleczna, herbata z lipy. *1,7Owoc sezonowy: Gruszka, Herbata owocowa.
Zupa ziemniaczana na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Racuchy drożdżowe ze skórką pomarańczy i rodzynkami, jabłko do chrupania, Sok tłoczony. Woda naturalna. *1,7,9


Czwartek
Różne rodzaje pieczywa, masło, miód, szynka drobiowa, papryka, kakao, herbata czarna z cytryną. *1,7Deser jogurtowy z musem truskawkowym i płatkami ryzowymi. Herbata owocowa. *7Zupa pomidorowa z makaronem na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Medaliony drobiowe, ziemniaki z zieleniną, surówka z kapusty pekińskiej . Sok owocowy tłoczony, woda. *1,7,9


Piątek
Różne rodzaje pieczywa, masło, dżem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem , mleko, herbata poziomkowa *1,3,7Sałatka owocowa: arbuz, winogrono, borówka. Herbata owocowa.Zupa krem z czerwonych warzyw na porcji mięsa z włoszczyzną i zieloną pietruszką. Ryba pieczona, Ziemniaki z zieleniną, Sałatka szwedzka. Sok owocowy wyciskany, woda. *1,3,4,7,9

*1- Gluten 2-Skorupiaki 3-Jaja 4-Ryby 5-Orzeszki ziemne 6-Soja 7-Mleko 8-Orzechy 9-Seler 10-Gorczyca 11-Sezam 12-SO2 13-Łubin 14-Mięczaki

Lista alergenów Załącznik II do Rozporządzenia UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011